Tule Framille Pääset esille

Seinäjoen merkittävin yrityskeskittymä

7 rakennusta

47 000 kerrosneliötä

900+ työpaikkaa

3000+ opiskelijaa

100 yritystä

10+ tutkimus- ja koulutusorganisaatiota

650+ kokousta ja seminaaria vuosittain

Frami on yritysten sekä Seinäjoen korkeakoulutuksen ja yliopistollisen tutkimuksen keskittymä. Sekä kaupungin merkittävin kongressitalo. Framissa on rakennuksia A:sta H:hon. H on Seinäjoen ammattikorkeakoulun viimeksi rakentama laboratoriotalo keskittymän pohjoispäässä. G-taloa tosin on turha tontilta etsiä. Sitä ei ole rakennettu - ainakaan vielä.

Ensimmäisinä rakentuivat osat A-C vuosina 2001-2003. Suunnittelusta vastasi professori Arto Sipinen. A:n otti käyttöönsä ammattikorkeakoulu, C:hen sijoittuivat Etelä-Pohjanmaan liitto, Seinäjoella toimivien yliopistojen ja Seinäjoen yliopistokeskuksen henkilöstö. Myös useimmat Epanet-tutkimusverkoston professorit työskentelevät ryhmineen Framissa. Framista haluttiin alusta lähtien myös yritysten moderni työskentely-ympäristö. C- ja arkkitehti Anssi Lassilan suunnittelema D-osat ovatkin palvelleet vuosien mittaan lukuisia alueen yrityksiä ja Seinäjoelle sijoittuneita yrityksiä. 

Vuoden 2013 alusta käyttöön otettu Frami F on Seinäjoen Ammattikorkeakoulun päärakennus. Monen mielestä Seinäjoen komein ja vähintään yhtä monen mielestä Seinäjoen rumin rakennus. Etelä-Pohjanmaan Rakennustaitosäätiö myönsi UKI Arkkitehtien suunnittelemalle Frami F:lle Rakentajalaatan, koska se toi "arkkitehtonisesti rohkealla tavalla esiin jotain kaivattua toisenlaista ja uutta tälle jokiranta-alueelle". Framin F:n ruostepintainen ulkopuoli on pelkistetty ja antaa vain aavistaa sisätilojensa näyttävyyden, jossa valokatteinen pääaula halkaisee koko rakennuksen. Rohkeat värit ja innostava sisustus poikkeavat voimakkaasti perinteisestä huoneajattelusta luoden virikkeisen työskentely- ja opiskelu ympäristön.  

Framin rakentaminen kaupunkikeskustan välittömään läheisyyteen oli 2000-luvun teknologiapuistohuumassa kauaskantoinen ratkaisu. Nyt rakennuskokonaisuus on kiinteä osa kaupungin ydintä. Kulku esimerkiksi matkakeskukseen kestää kävellenkin maksimissaan 15 minuuttia. Ammattikorkeakoululle Framin kampus ja ympärillä sijaitsevat opiskelijakerrostalot ovat hyvä kilpailuetu. 

Framin tiloja vuokraa ja hallinnoi kaupungin kehitysyhtiö Into Seinäjoki Oy. 


Lisätietoja: Jaana Paavola, palvelupäällikkö, puh. 020 124 4003

 

Sulje sivuvalikko
Tietosuojakäytäntö ›